Ομιλία Προέδρου στην εκδήλωση βράβευσης Π.Σ.Α.Σ. Ζάπειο, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας,

Εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων, σας καλωσορίζω στην καθιερωμένη Εκδήλωση Βράβευσης των Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων της Χώρας, στους κλάδους Ζωής, Γενικών Ασφαλίσεων και Επενδυτικών Προϊόντων, καθώς και τις Βραβεύσεις των Συναδέλφων μας, μελών του Π.Σ.Α.Σ , για την συνεχή τους παρουσία στον Διεθνή Οργανισμό Αριστείας, στις Χρηματοοικονομικές και Ασφαλιστικές Υπηρεσίες του ΜillionDollarRoundTable, το γνωστό μας M.D.R.T.

Ο Π.Σ.Α.Σ είναι ο διαπιστευμένος Φορέας του Μ.D.R.T στην Ελλάδα και μόνο Διαμεσολαβούντες εγγεγραμμένοι στον Π.Σ.Α.Σ, αν και εφόσον πληρούν τα κριτήρια του Μ.D.R.T, μπορούν να γίνουν μέλη του και να συμμετέχουν στα ετήσια Συνέδρια. Το κόστος συμμετοχής μας στα συνέδρια ανέρχεται περίπου στο ποσό των €3.000 έως € 3.500, ΑΛΛΑ η εκπαίδευση, τα εργαλεία δουλειάς που έχουμε αποκομίσει για την ανάπτυξή μας, το ήθος και η εντιμότητα που απαιτείται και οι μεγάλες παραγωγές μας είναι από τα βασικά στοιχεία από τα οποία τα μέλη του MDRT αναγνωρίζονται.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους που με την παρουσία σας τιμάτε σήμερα την γιορτή μας και τα 40στά γενέθλιά μας.

Η 17η Σεπτεμβρίου είναι η γιορτή της Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της Ελπίδας, Πίστης και Αγάπης , ημέρα που όρισε η Ιερά Σύνοδος το 2003, ως Ημέρα του Ασφαλιστικού Συμβούλου, κατόπιν αιτήματος του ΠΣΑΣ στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Ευχαριστώ για την παρουσία σας απόψε, τον Κο Κωστή Χατζηδάκη, πρώην Υπουργό Ανάπτυξης και φίλο του Συνδέσμου μας - τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. Κο Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου και τον εκπρόσωπο του Ε.Ε.Π, Κο Μαρκουλιδάκη, για την αμέριστη βοήθεια και αρωγή στον κλάδο μας.

Τους εκπροσώπους των Ασφαλιστικών Εταιριών – τους εκπροσώπους των Εκπαιδευτικών Ασφαλιστικών Ινστιτούτων μας – τις Εταιρίες, που με τις χορηγίες τους συνέβαλλαν στην αποψινή μεγαλειώδη εκδήλωση –τους Προέδρους και τα Μέλη των Σωματείων της Διαμεσολάβησης , που όλοι μαζί αποτελούμε την Ε.Α.Δ.Ε – τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε και των κλαδικών μας περιοδικών-τους πρώην Προέδρους του ΠΣΑΣ και όλα τα μέλη μας.

Ένα ιδιαίτερο μεγάλο ευχαριστώ, στον αποψινό χορηγό επικοινωνίας, Κο Ευάγγελο Σπύρου, που με όλο τοteam του Ασφαλιστικού ΝΑΙ και του ΝextDeal συνέβαλλαν στην άρτια προβολή του ΠΣΑΣ και της αποψινής Εκδήλωσης.

Τέλος, για να μην υπάρχουν απορίες, η Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας, δεν παρευρίσκεται , διότι αφενός μεν έχουν εκπροσώπους EIOPA , αφετέρου έχει ληφθεί απόφαση να μην συμμετέχουν σε εκδηλώσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΣ σέβεται την πολιτική της Διεύθυνσης Εποπτείας. Το  μόνο που ζητούμε είναι να υπάρχει ειλικρινής διάλογος μεταξύ μας, δίκαιη και καλύτερη Εποπτεία. Ας ακούνε τις προτάσεις μας και να τις λαμβάνουν υπόψη τους και δεν πειράζει, ας μας βλέπουν λιγότερο στις Εκδηλώσεις μας.

Στην αρχή ακούσατε το πρώτο διαφημιστικό ηχητικό spot, που έφτιαξε ο ΠΣΑΣ και είδατε την άποψη του Ιδρυτικού και αείμνηστου Μέλους μας Γεώργιο Πρέκα. Ο ΠΣΑΣ εξακολουθεί να αγωνίζεται μετά από 40 χρόνια για τις Συμβάσεις μας. Η Σύμβασή μας, πρέπει να είναι καθαρή και δίκαιη, και όχι να καταστρατηγείται από κανονισμούς πωλήσεων, που θέτουν περισσότερο τους ποσοτικούς στόχους εις βάρος της ποιότητας.

Όλοι μαζί, Εταιρίες και Διαμεσολαβούντες, αποτελούμε μία "αλυσίδα". Κάθε "κρίκος" αυτής της αλυσίδας πρέπει να είναι "δυνατός" για να διαρκέσει. Τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 20.000 έδωσαν εξετάσεις για πιστοποίηση. Τα στοιχεία των Επιμελητηρίων δείχνουν ότι όλοι μαζί οι Διαμεσολαβούντες στην Ελλάδα δεν είναι περισσότεροι από 18.000. ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ; ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ; Μόνο όταν κάνουμε την επανάσταση στην αξιοπρέπεια, αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά , φέρουμε το μέλλον στο παρόν, και ξεχάσουμε το παρελθόν που οδήγησε τη Χώρα σε αυτό που είναι σήμερα,  δοθεί αξιοπρεπής έξοδος από το επάγγελμα, λυθούν τα κοινά μυστικά του Χώρου και της ελλιπούς φερεγγυότητας , τότε μόνο "Νέο αίμα", "Νέοι άνθρωποι" με σπουδές και επαγγελματισμό θα προτιμήσουν να ενταχθούν στον Χώρο. Μόνο τότε θα αναπτυχθούμε και θα συμβάλλουμε στην Ασφαλιστική Συνείδηση.

Σήμερα είναι μέρα χαράς και γιορτής.

Παρακολουθήστε μια ολιγόλεπτη ταινία που συνθέσαμε από την Ιστορία του ΠΣΑΣ, ώστε οι παλαιότερη να ξαναθυμηθούν και οι νεότεροι να μάθουν .

Σας ευχαριστώ.