Δελτίο Τύπου
15 June 20158ο Insurance Conference
24 June 2015..ΕΛΛΗΝ …ΑΣΘΕΝΗΣ..
Πολλές φορές μέχρι σήμερα διερωτήθηκα σε ποια κατηγορία πολιτών αυτής της Χώρας πρέπει να κατατάξω τον εαυτό μου.
Κάνοντας ανασκόπηση, άλλα και ενδοσκόπηση στην συμπεριφορά μου, από τότε που θυμάμαι, προβληματίστηκα έντονα, ένοιωσα σαν μπερδεμένο σταυρόλεξο, σαν μπερδεμένη πετονιά, βάλθηκα λοιπόν να ξετυλίξω το κουβάρι μου, να βρω τις άκρες μου, να βρω το ¨Σινάφι¨ μου να κάνω και την αυτοκριτική μου.
Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, δεν κατάφερα ποτέ να αντιγράψω, να φτιάξω ένα σκονάκι της προκοπής, φοβόμουνα να παρανομήσω μην τυχόν με τσακώσουν οι καθηγητές και με μηδενίσουν και έτσι όλο ανεξεταστέος κατέληγα. Στις πανελλήνιες ούτε να το σκεφτώ δεν τόλμησα.
Στο Στρατό δεν χρησιμοποίησα το γνωστό «…δυσπροσαρμοστικότητα Δημοσίου Βίου ..» να κάνω δηλαδή ολίγον τον τρελό, για να αποφύγω τη στράτευση, να βγω Ι-Δ. Απεναντίας υπηρέτησα μαζί με την επιστράτευση 27 μήνες, ως έφεδρος Αξιωματικός, ¨..όπου είχε ανάγκη η πατρίς..¨, χωρίς να προλάβω να πάρω καθόλου την κανονική μου άδεια, αφού μόνιμα αυτή η πατρίς, για μένα, ανάγκες είχε και έχει.
Με την απόλυσή μου το 1972 Αρνήθηκα να χρησιμοποιήσω τη συστατική επιστολή του Διοικητή μου, που έγραφε «..ο φέρων το παρόν διορισθήσετε..» και να γίνω τρόφιμος του κρατικού κορβανά. Να διοριστώ δηλαδή, χωρίς εξετάσεις και κουραφέξαλα, όπου επιθυμούσε η καρδιά μου (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΥΛΕΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, Κ.Λ.Π ).
Δεν εντάχθηκα σε κομματικές οργανώσεις, δεν κόλλησα αφίσες, για να τις εξαργυρώσω στη συνέχεια, δεν ζήτησα πανεπιστημιακή μετάθεση και μετάταξη για τα παιδιά μου, ούτε θεσούλα στο Δημόσιο.
Πλήρωνα και πληρώνω τις εισφορές στα Ταμεία, Κύριο, Επικουρικό και Ιδιωτική Ασφάλιση, δεν κυκλοφορώ ανασφάλιστος, πληρώνω πάντα τα τέλη κυκλοφορίας.
Έτρεχα και τρέχω πάντα λαχανιασμένος να προλάβω τις προθεσμίες, να πληρώσω τους φόρους, το ενοίκιο τα κοινόχρηστα, να μην εκτεθώ.
Δεν μου καταλόγισαν ποτέ ούτε μία δραχμή προσαύξηση, ούτε ένα ευρώ, για καθυστέρηση.
Έκτακτες εισφορές, χαράτσια μέσω ΔΕΗ, ΕΝ.Φ.Ι.Α ακόμη και για τις ξερολιθιές στο χωριό, όλα τα πληρώνω αγόγγυστα, τις εισφορές στα Επαγγελματικά Σωμάτια και από κεκτημένη ταχύτητα, διπλές εισφορές για το 2015, ακόμη και στο ΕΕΑ!!!
Οι τράπεζες με συγκαταλέγουν στους κακούς πελάτες, αφού δεν εισέπραξαν ποτέ ούτε ένα ευρώ τόκο για καθυστέρηση.
Πιστωτικές κάρτες, δάνεια αυτοκινήτων και δάνειο σπιτιού, όλα και χωρίς καθυστέρηση.
Δεν διπλοπαρκάρω, δεν ανεβαίνω στο πεζοδρόμιο, περνάω πάντα με πράσινο, δεν πετάω στη ¨Δημοσιά¨ το σκουπιδαριό μου.
Για να μην μαζεύω κλήσεις από παράνομα παρκαρίσματα, αναγκάζομαι να πληρώνω παρκινγκ με το μήνα, ορισμένες κλήσεις που πήραν τα παιδιά μου έτρεξα αγωνιωδώς .. να προλάβω .. να τις πληρώσω, ενώ στη συνέχεια με κάποιο «Νομοθέτημα» διαγράφθηκαν, ..αλλά μετά την απομάκρυνση εκ του Ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, ¨..ας πρόσεχα.. μου είπαν..¨!!
Κάθε φορά που ταξιδεύω στους Εθνικούς δρόμους σταματάω κάθε λίγο και λιγάκι για να πληρώσω διόδια, δεν τολμώ να μπω στα Μ.Μ.Μ χωρίς εισιτήριο και δεν ξέχασα ποτέ να το ακυρώσω.
Σαράντα δύο χρόνια σε αυτή τη δουλειά διδάχθηκα, ότι πρέπει να ζω από τις προμήθειες και όχι από τα ασφάλιστρα, τα οποία, δεν έπρεπε να ¨κοιμηθούν¨, να ¨διανυχτερεύσουν¨ στην τσέπη μου και τον όποιο διακανονισμό είχα με ορισμένες εταιρείες, τον πλήρωνα πριν την ώρα του.
Δεν καταπάτησα Εκκλησιαστική και Δημόσια περιουσία, δεν έχτισα παράνομο, δεν έλαβα μαϊμουδίστικες επιδοτήσεις, για κατσικοπρόβατα και αμπέλια, που δεν έχω, δεν παίρνω τις ¨μαϊμού¨ συντάξεις των πεθαμένων γονιών μου, αρνούμαι να βγω στη σύνταξη.
Δεν ξανοίχτηκα σε ¨θαλασσοδάνεια¨ την ¨περίοδο της μεζονέτας¨, δεν με κυνηγάνε οι εισπρακτικές, σηκώνω το τηλέφωνο χωρίς να ελέγχω ποιος με παίρνει, δεν έχω απόκρυψη.
Δεν έκανα περιουσία, δεν διαθέτω εφεδρικό πουγκί. Μου χρωστάνε, δεν χρωστάω, είμαι ¨..ταπί αλλά περήφανος και ψύχραιμος..¨.
Με τις τελευταίες όμως Νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για φυλακές, ισόβιους φοιτητές, επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά κυρίως για τις ρυθμίσεις των χρεών διάφορων ¨μπαταξήδων¨, εισφοροκλεπτών και φοροκλεφτών, αφυπνίστηκα άτσαλα, προσβλήθηκε η υπερηφάνεια μου, το φιλότιμό μου, δοκιμάζεται η ψυχραιμία μου, κοινώς ¨φουρκίστηκα¨ άγρια, άρχισα να οικτίρω και να μαστιγώνω τον εαυτό μου, τι είδους ¨φρούτο¨ είμαι, γιατί τόση πρεμούρα νομιμοφροσύνης.
Σε μια Χώρα, που διαχρονικά, οι Κυβερνήσεις, οι Αντιπολιτεύσεις, η Πολιτεία, το ¨Γενικό Γκουβέρνο¨ δηλαδή, επιβραβεύει μόνιμα και επικροτεί την κάθε λογής παραβατικότητα, την ανομία την αρπαχτή. Που σου μηνίει με κάθε τρόπο να μην είσαι νόμιμος, που καλύπτει και περιθάλπει τον ¨τσοκλανιδισμό¨ της καταστροφής, που προτρέπει τον κάθε ¨μπακαλόγατο¨, να είναι λίγο κλέφτης, να νιώθει μόνιμα παραβάτης και ένοχος, για να καλύπτει το ¨Γκουβέρνο¨, τους ¨..δικούς..¨ του και τις δικές του, μεγάλες μαλαγανιές και ενοχές. Η αφεντιά μου, ¨καθεύδει μακαρίως υπό τον Μανδραγόρα¨.
Τα μηνύματα που εισπράττω διαχρονικά ως πολίτης από το εκάστοτε ¨Γκουβέρνο¨ είναι περίπου τα παρακάτω:
-Δεν χρειάζεται άδεια για να χτίσεις, χτίσε παράνομα, καταπάτησε δάση και αιγιαλούς μη φοβάσαι τους ελεγκτές, με ένα λάδωμα ξεμπλέκεις, μην ακούς για μπουλντόζες, θα σε καλέσω προεκλογικά ¨.. να το δηλώσεις και να το σώσεις..¨!!
-Χτίσε με αντιπαροχή σε οικόπεδο που δεν έχεις, με χρήματα που δεν διαθέτεις..!!
-Δεν χρειάζεται να πληρώσεις στην ώρα σου, μη βιάζεσαι, θα δώσω παρατάσεις επί παρατάσεων, θα κάνω ρυθμίσεις, περαιώσεις, θα στα κουρέψω, μην ανησυχείς, θα στα χαρίσω βρε χριστιανέ, ¨ρίξτα¨ στις δικαστικές καλένδες, άστα, να ¨εκκρεμήσουν¨, κάποτε θα παραγραφούν!
-Γιατί πληρώνεις Ταμεία, δεν χρειάζεται, θα κεφαλαιοποιήσω στο τέλος της οφειλές σου και θα σου δώσω σύνταξη, ας μην πλήρωσες, θα κρατάω τις εισφορές που δεν κατέβαλες, από τη σύνταξη που δεν δικαιούσαι, μην χολοσκάς, χαλάρωσε, ¨ετεροχρονισμό¨ θα κάνω, θα στη δώσω από τα 42, θα τη συνοδεύσω και με παχυλό εφ΄ άπαξ, όταν λέμε «..περήφανα …γηρατειά..» το εννοούμε.
-Αλλά αν κάνεις το λάθος και πληρώσεις, εδώ είμαι εγώ, να τα σκορπίσω, να τα τζογάρω, να τα ¨δομήσω¨, ¨..Δαναός…¨ είμαι, τρύπια πιθάρια γεμίζω.
-Ως ¨..Μη προνομιούχους Έλληνας…¨ και ως ¨..Λαός στην εξουσία..¨, βάλε πλάτη στην τήρηση του Συντάγματος, δείξε τον πατριωτισμό σου, αντιστάσου, έμπα στο κίνημα ¨..Δεν πληρώνω..¨, μην εξοφλείς τη ΔΕΗ την ΕΡΤ, το έκτακτο χαράτσι, τον ΕΝ.Φ.Ι.Α, τον παράλογο φόρο, σήκωσε τις μπάρες, πέρνα από κάτω στα διόδια.
-Τρέξε στην ¨Κορώνη¨, δεν μπορεί κάποιο ¨Μπάρμπα¨ θα έχεις να σου σβήσει τις κλήσεις και αν δεν έχεις, δεν πειράζει, θα στις σβήσω εγώ με νόμο, περίμενε καμία μεγάλη γιορτή, θα σου επιστρέψω και τις πινακίδες.
-Έστειλες χρήματα έξω φορολογημένα με 45% για να σπουδάσεις τα παιδιά σου, άρρωστε, χάθηκαν οι σακούλες σκουπιδιών, δεν είδες το Μεγάλοδημοσιογράφο, και όλους τους άλλους, τους ¨εξοπλιστικούς¨ μιζαδόρους; τώρα τους παρακαλάω να τα φέρουν πίσω με 15% ή και εντελώς αφορολόγητα…αλλά κορόιδα είναι να το κάνουν;
-Δες τον Μεγαλοεργολάβο – Μεγαλοεκδότη – Καναλάρχη που δεκαετίες τώρα, οι περισσότερες δουλειές που έπαιρνε ήταν κρατικές, και με κρατικά δάνεια, παρ ότι δεν πλήρωνε ούτε τους φόρους, εγώ βρε ανεγκέφαλε, που επιμένεις να είσαι νομοταγής, συνέχιζα να του δίνω όλες τις νέες εργολαβίες και του παραχώρησα και δωρεάν συχνότητες και αντί για φόρους και πρόστιμα, δέχθηκα προχθές κάτι δίφραγκα.
-Και τους άλλους με τα σκανδαλώδη δάνεια στον εαυτό τους και τα εκατομμύρια στις πιστωτικές, μια χαρά περνάνε, δεν με ενοχλούν δεν τους ενοχλώ.
-Πληρώνεις Τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα, καλά ολόκληρο Υπουργό Συγκοινωνιών, που κυκλοφορούσε ¨Κολοκοτρωνέικα¨ γιατί τον εκθέτης; αν ήθελα να πιάσω τους ανασφάλιστους δεν θα το έκανα;
-Γιατί προσλαμβάνεις νόμιμα τον οικονομικό μετανάστη και εκθέτης και τον άλλο Υπουργό, αυτόν της Εργασίας που οι νόμοι που βγάζει, ισχύουν μόνο για τους άλλους, ενώ ο ίδιος τους απασχολεί λάθρα.
-Αν ήθελα να μην υπάρχουν μπαταξήδες στα ΜΜΜ, αυτό το σύστημα ακυρώσεων, θα έβαζα στο ΜΕΤΡΟ; ή εκείνο που έχουν οι ¨Κουτόφραγκοι¨ και δεν σου επιτρέπει να μπεις αν δεν ακυρώσεις πρώτα το εισιτήριο; και αν ¨κατά λάθος¨ μπεις, δεν σου επιτρέπει να βγεις;
-Φοβήθηκες και φοβάσαι τις ανακοινώσεις για την ¨Επανίδρυση¨ του Κράτους, για την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, ότι θα βρω τους φοροφυγάδες; ντιπ για ντιπ είσαι; αν ήθελα σοβαρά κάτι τέτοιο 595 καθαρίστριες θα προσλάμβανα στο Υπουργείο Οικονομικών ή τριάντα Νικολούδηδες..; δέκα χιλιάδες αντικρουόμενες φορολογικές εγκυκλίους θα έβγαζα ή ένα απλό νόμο, έσοδα – έξοδα – υπόλοιπο, για φορολόγηση;
-Οπαδός του ¨.. παν ..μέτριον… άριστον…¨ είμαι, τη ρετσινιά της Αριστείας καταργώ, το δικαίωμα στην αντιγραφή θα θεσπίσω, δεν χρειάζομαι ¨φυτά¨, με πτυχία, μεταπτυχιακά και ντοκτορά, για να ρίχνουν νερό στο μύλο των καπιταλιστών, όποιος θέλει τέτοια ας πάει στο εξωτερικό να τα πάρει και καλό είναι, εκεί να μείνει.
-Πανεπιστήμια και Παιδεία για το λαό, ευαγγελίζομαι, κομματικά στελέχη, και αιώνιους μπαχαλάκιδες, διαθέσιμους για επαναστατικές ασκήσεις δημιουργώ, με νέο εκπαιδευτικό υλικό, λουκέτα, αλυσίδες μυστριά, και καμιά μολότοφ, στο ¨σακίδιο¨ , τους ¨..τροφοδοτώ..¨.
-Για Δωρεάν Παιδεία και Υγεία πληρώνεις, στα φροντιστήρια, τα κολέγια και το εξωτερικό σε στέλνω, στο φακελάκι και στους Ιδιώτες σε παραπέμπω, διπλά και τριπλά, θα τα πληρώσεις.
-Την διαύγεια και τη διαφάνεια καταργώ, το γενικό μπάχαλο επαναφέρω. Δεν λένε ότι ¨…ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται…¨; Ε ! λοιπόν ..χαρά μοιράζω..!!
-Φυλακές γκρεμίζω, κατάδικους ελευθερώνω, χειροπέδες καταργώ, με βραχιολάκια και κομποσκοίνια θα τους δέσω. Τι θα πει τρεις Ισόβια, θύματα της άδικης κοινωνίας είναι, ποιος θα τους ταΐσει;
-Νεαρούς… και τρομοκράτες χαϊδεύω, που ληστεύουν και ξανά-ληστεύουν, που ¨εκτελούν¨ και δολοφονούν, καίνε και φουρκαλιάζουν την Δημόσια και Ιδιωτική περιουσία.
-Η κουκούλα, η μάσκα και το κράνος, ενδυματολογική αμφίεση, ειδική στολή είναι, δεν έχεις δει ποτέ έργα με το Ζορό, το Σούπερμαν, το Μπάτμαν, ήρωες και υπερασπιστές της φτωχολογιάς είναι. Τους ¨καπιτάλες¨ κλέβουν, τους προδότες και τους φασίστες τιμωρούν, ¨απεργοσπάστες¨ και ¨προνομιούχους¨ καίνε.
Τι να κάνουμε, ατίθασα νιάτα είναι, το αίμα τους βράζει, για την Δημοκρατία αγωνίζονται.
-Και οι άλλοι…, οι ¨Χρυσαυγήτες¨.., υπηρεσία προσφέρουν, αναγκαίοι υπηρέτες του κράτους είναι, την ανεπάρκειά του καλύπτουν, την βρόμικη δουλειά ανέλαβαν, το Μεταναστευτικό θα λύσουν, την ¨…ισορροπία…¨ κρατάνε.
-Γιατί διαμαρτύρεσαι βολεμένε μικροαστέ, στη σιωπηρά πλειοψηφία των ¨νοικοκυραίων¨ και στα ¨συνήθη υποζύγια¨ δεν συγκαταλέγεσαι; κάτσε λοιπόν στο τσιμεντένιο σου κλουβί, άραξε στον καναπέ, φάε το κουτόχορτο από το χαζοκούτι, χαμήλωσε σαν την γκαμήλα να σε διπλοφορτώσω, ψήφιζε,¨ πλήρωνε τα σπασμένα¨, κοίτα τη δουλίτσα σου και σκάσε, ¨αφού δεν δικαιούσαι να ομιλείς¨ , μη σου στείλω και το ΣΔΟΕ !!!
-Δεν άκουσες, ποτέ το ¨Βουλγαράκικο¨ απόφθεγμα, για το ¨..νόμιμο και ηθικόν..¨; μόλις ψηφίστηκε ο νόμος στη Βουλή για τις ρυθμίσεις , όλοι οι μπαταξήδες και τα κάθε λογής λαμόγια, που κρύβονται στην αδυναμία πληρωμής, γίνανε αυτόματα νόμιμοι και ηθικοί και συ ιδιόρρυθμο κορόιδο.
-Νέα Σεισάχθεια θα εφαρμόσω, εσύ θα ξαναπληρώσεις τις δικές σου καταθέσεις, αν έχεις θα κουρέψω, τους ¨μεσαίους¨ τους ¨πλούσιους¨ θέλω, τους άλλους, τους ¨ακραίους¨, που να τους ψάχνω, τι να τους κάνω, ¨..όποιος δεν μπορεί να κρύψει θα χάσει..¨.
-Χρειάζεται ειδική εξυπνάδα για να αντιληφθείς, ότι το νομοθετικό και φοροεισπρακτικό δίχτυ μου, είναι δίπορτο, είναι φτιαγμένο μαγικά, που αν θέλω μπορώ να πιάσω όλα τα ψάρια, από καρχαρία μέχρι αθερίνα, αλλά και όλα μπορούν να το σκίσουν και όχι μόνο τα μεγάλα, όπως νομίζεις. ….Τι φταίω εγώ, αν εσύ είσαι ανίκανος και φοβάσαι να το.. σκίσεις ;
-¨..Διαφθαρμένη Χώρα Κυβερνώ..¨ ανάλογα νομοθετώ, ασυνέπεια εκπέμπω, συνέπεια ζητώ.
-Τι με ενδιαφέρουν τα κλειστά μαγαζιά και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις ελεύθερη αγορά θέλανε, ρίσκο αναλάβανε, ούτε τα δύο εκατομμύρια άνεργοι του Ιδιωτικού Τομέα με νοιάζουν, οι περισσότεροι από αυτούς είναι ¨..Σκουριασμένα.. Όργανα..¨ των αφεντικών τους, ¨..Σκραπ..¨ να γίνουν.
-Για ποιο Τουρισμό και για ποια βαριά βιομηχανία μιλάς, για ποια γεωργική παραγωγή; δεν θα είμαστε μόνιμα ¨..τα γκαρσόνια των Ευρωπαίων και οι προμηθευτές της σταφίδας για το κέικ τους….¨. Δες πως θα τους ξεγελάσουμε να πάρουμε τις επιδοτήσεις, ¨τα κορόιδα και τα ρολόγια δουλεύουν ακόμα¨.
-Για ποια ναυτιλία συζητάς; αυτούς τους ¨απάτριδες¨ τους έχω διαγράψει, ας πάνε απέναντι στους ¨..Πέρσες…¨ να επισκευάσουν τα σκαριά τους, δεν έχω ανάγκη τα ¨σάπια¨ ¨..ξύλινα τείχη τους…¨, ούτε βάρκα να μην φέρουν, στους ντόκους και τους καταπέλτες θα τη στήσω.
-Αν η ερημωμένη ύπαιθρος με ένοιαζε, για την ΕΡΤ θα έσκουζα; και για τους διωγμένους από το Δημόσιο;
-Σοβιετία χτίζω, θυρωρούς, κλητήρες, καθαρίστριες χρειάζομαι για τα Υπουργεία και ¨κομματικό στρατό¨ για την εξουσία, ξέχνα λοιπόν την αγκλίτσα, την τσάπα, το σφυρί και το δρεπάνι, εντάξου σύντροφε και βολέψου, έμπα στο Δημόσιο σαν καθαρίστρια, βγες σαν Διευθύντρια, ζήσε καπιταλιστικά, εργάσου Σοσιαλιστικά.
-Δεν με βλέπεις που δίνω σκληρό αγώνα με τους τοκογλύφους, να μας ρυθμίσουν, να μας κουρέψουν, να μας χαρίσουν αυτά που ¨.. όλοι μαζί φάγατε…¨, την Τρόικα κατήργησα, τα ¨Μνημόνια έσκισα¨, με ¨Θεσμούς¨ θα τα αντικαταστήσω, την εντολή σου εκτελώ.
-Για Εθνική Υπερηφάνεια και Αξιοπρέπεια μιλώ, τις γραβάτες και τα φράκο καταργώ, με ζιβάγκο και με κελεμπία θα γυρνώ , ¨κόκκινες γραμμές¨ τραβώ, ¨στα δύο θα σταθώ..¨, παλληκαρήσια και από Αριστερά, θα τους την βγω και άλλα τους ζητώ!!
-Τι δουλειά έχουμε εμείς με όλους αυτούς στην Εσπερία που μπλέξαμε και μας έπρηξαν το συκώτι στα Μνημόνια, που κολάι η δική μας νοοτροπία με την Παπική Εξουσία το Προτεσταντικό Δόγμα τον Καλβινισμό, για ποια ηθική της εργασίας συζητάς;
-Ποιος σου μίλησε για ανάπτυξη, παραγωγή και παραγωγικότητα για καινοτομία και τεχνολογία;
-Τι κοινό έχουμε με όλους αυτούς, που νομίζουν ότι έχουν την ευλογία του Κυρίου αν προκόβει η δουλεία τους, αν βγάζει κέρδη η επιχείρησή τους. Την γνήσια Ελληνορθόδοξη παροιμία από καταβολής Νέο- Ελληνικού Κράτους την ξεχνάς; ..¨Δούλευε να φας και κλέψε να έχεις¨..;
-Καλά εμένα δεν με πιστεύεις, ούτε Ευαγγέλια δεν διάβασες; η θρησκεία μας, έχει την Κυριακή του Ασώτου, που σφάζει το μόσχο το σιτευτό. Και εγώ, Ελληνορθόδοξη Πολιτεία είμαι, σφάζω κάθε λίγο και λιγάκι, το ποιο σιτευτό για τους άσωτους.
-Και καλά για την Ασωτία δεν άκουσες τίποτα, αφού από ότι αντιλαμβάνομαι για να το παίζεις συνεπής και να βγάζεις τις υποχρεώσεις στην ώρα σου, δεν σου μένει καιρός για Εκκλησιασμό, αλλά βρε ανεπρόκοπε και άχρηστε Έλληνα, ούτε στο περίφημο ¨Πάσχα των Ελλήνων¨ δεν πας στην Εκκλησία. Δεν άκουσες το ¨νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες ευφρανθείτε σήμερον¨ .. Ακοινώνητε !!
-Τόσο ξεροκέφαλος είσαι, γιατί πειθαρχείς, πλήρωνες και συνεχίζεις να πληρώνεις, δεν βλέπεις δεν ακούς, δεν νογάς, ανεπίδεχτος μαθήσεως είσαι, που ζεις, ¨Λαός στην Εξουσία είσαι¨, γιατί Νομοτάσσεσαι.
Δεν γνωρίζεις ότι σε αυτή την ¨Ανάδελφη Χώρα¨, του ¨Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών¨ και του ¨..απέραντου φρενοκομείου..¨ , οι Άγραφοι Νόμοι είναι ισχυρότεροι των Γραπτών;
-Τι θέλεις άλλο να κάνω για να πειστείς, γενική αμνηστία δίνω, θεούς και Δαίμονες επικαλούμαι, την Αγιά Βαρβάρα σου κουβάλησα, το Άγιο Πνεύμα ¨..ξεφτερούγισα…¨, άθεε, αιρετικέ, αλλόθρησκε, απροσάρμοστε στα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.
-Αφού η Εκκλησία δεν σε αφορίζει, μπορώ να το κάνω εγώ, να σε χαρακτηρίσω αν θέλω, ακόμη και ¨Εχθρό του Λαού¨.
-Τέρμα λοιπόν αυτά που ξέρεις και νομίζεις, θα γυρίσουν τα πάνω κάτω. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ¨..οι Πρώτοι έσονται Έσχατοι και οι Έσχατοι Πρώτοι¨
Κάπως έτσι αποκωδικοποιώ διαχρονικά, όλα αυτά τα μηνύματα, του εκάστοτε ¨Γκουβέρνου¨, αφού αυτό το Κράτος δεν έχει μόνο συνέχεια και συνέπεια στην ανοχή της ανομίας, της αυθαιρεσίας και της παραβατικότητας, αλλά και στην επιβράβευσή της!!
Αν είσαι νομοταγής πολίτης, ανήκεις στη ¨σιωπηρά πλειοψηφία¨ κοινώς ατύχησες, αφού το ενδιαφέρον αυτού του Κράτους, είναι μονίμως στη ¨θορυβώδη μειοψηφία¨.
Αν παράγεις, αν κερδίζεις, θα τραβήξεις την προσοχή των ¨Οργάνων¨ και τον φθόνο των γειτόνων, είσαι εκ προοιμίου ύποπτος, κανείς δεν ενδιαφέρεται για παραγωγή πλούτου, αλλά για την διανομή και την αρπαγή του, για το πως θα πληρώσουν και θα ξαναπληρώσουν, οι μονίμως ύποπτοι με τη γενική ¨ρετσινιά¨, ¨..έχοντες και κατέχοντες..¨ .
Έκανα λοιπόν πολλές σκέψεις, για την συνεχώς και διαχρονικώς επαναλαμβανόμενη ιστορία των ¨αθωώσεων¨ και των ¨ρυθμίσεων¨.
Πρώτα – πρώτα σκέφτηκα μήπως διαπράττω αμάρτημα, μήπως δεν είμαι καλός Σαμαρείτης, μήπως ξέχασα τον πλησίον μου, τον φτωχό Λάζαρο, τους δύο Χιτώνες, την αλληλεγγύη, μήπως δεν είμαι όπως λέει και το αλλόθρησκο Κοράνι ¨..ελεήμων και ευσπλαχνικός..¨, μήπως κολάζομαι ¨εν λόγω, εν έργω, εν διανοία¨ και παρερμηνεύω ακόμη και τα Ευαγγελικά μηνύματα;
Στον πάτο του βαρελιού έφθασε η Χώρα, δεν πρέπει να βρει τρόπους, να μαζέψει από οπού μπορεί; να πληρώσει τους έξω, να ανακουφίσει τις ευαίσθητες ομάδες, να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση; κινδυνεύει η Κοινωνική Συνοχή. Μήπως δεν είμαι τελικά ούτε Χριστιανός, ούτε πατριώτης, αλλά απλά, ένας βολεμένος προνομιούχος μικροαστός, ¨…πραγματικός εχθρός του Λαού..¨;
Επειδή δηλαδή μαζί με τα ¨ξερά¨ θα καούν και μερικά ¨χλωρά¨, επειδή με το ¨βασιλικό¨ θα ποτιστεί και η ¨γλάστρα¨ καταδικάζω εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν που έκλεισαν λόγω κρίσης τις επιχειρήσεις τους, που είναι άνεργοι, που είναι άστεγοι και δεν έχουν ¨που την κεφαλήν κλίνε¨;
Στο κάτω – κάτω της γραφής, αφού μπορώ και πληρώνω, σημαίνει ότι έχω δουλειά, βγάζω λεφτά, ανήκω στους τυχερούς, τους ¨προνομιούχους¨, κοινώς αντέχω, άρα πρέπει να νοιώθω ευχαριστημένος που μπορώ και πληρώνω και όχι να διαμαρτύρομαι.
Όχι – Όχι δεν μιλάω για αυτούς που και να θέλουν δεν μπορούν να πληρώσουν και σε 200 δόσεις να τα κόψεις, ούτε για όσους κλείσανε τα καταστήματά τους, λόγω της κρίσης και έμειναν έκθετοι και ανασφάλιστοι ή για τα δύο εκατομμύρια άνεργους, που έχουν μικρή ή και καθόλου δυνατότητα να πληρώσουν, ούτε για όσους κοιμούνται στα παγκάκια και τρέφονται από τα συσσίτια της Εκκλησίας, ούτε για όσους είχαν την ατυχία να είναι ¨πίσω από τα κάγκελα¨.
Η πρόταση άλλωστε για κεφαλαιοποίηση και ρύθμιση εισφορών ξεκίνησε από το δικό μας Επιμελητήριο.
Για τους άλλους μιλάω, τους ¨ξύπνιους¨ τους ¨μάγκες¨, τους ¨Ελληναράδες¨, που ενώ μπορούσαν, έβρισκαν και βρίσκουν πάντα λόγους, να μη θέλουν να πληρώσουν.
Εννοώ εκείνους που έκαναν τις εισφορές, το ΦΠΑ και τους φόρους κινητή, ακίνητη και χρηματιστηριακή περιουσία, που την ξόδεψαν σε κατανάλωση, σε καλοπέραση, ταξίδια και τζόγο, που μειδιούν ¨έξω από τα κάγκελα¨, παρ΄ ότι έχουν άλλοθι, αφού αυτοί κανονικά ¨..άκουσαν και δεν παράκουσαν την φωνή αυτής της Πατρίδος..¨!!
Για εκείνους με τις offshore,με την χλιδάτη ζωή, που δεν έχουν τίποτα στο όνομά τους, για τους Κρατικούς Υπαλλήλους που με ένα μισθό έχτισαν αμύθητες περιουσίες, για τον Διευθυντή της Τράπεζας μιλάω, που βγήκε με παχυλή σύνταξη και παχυλό εφ’ άπαξ, στα 55 του, που δεν πληρώνει «…γιατί να τους τα δώσω;… ποτέ δεν πληρώνω…. περιμένω ρύθμιση, επισκεύασα με αυτά, το πατρικό στο Καρπενήσι και το νοικιάζω, παίρνοντας τα νοίκια..αγόρασα και ένα διαμέρισμα στην κόρη μου, με δάνειο, από την πρώην τράπεζα ..και αυτούς τους καθυστερώ, θα επιμηκύνω τις δόσεις …δεν σηκώνω τα τηλέφωνα, κορόιδο είμαι, ποιος πληρώνει σε αυτή τη Χώρα … Θα περιμένω διαγραφή, το έκαναν παλαιά και οι άλλοι, με τα δάνεια, τα Αγροτικά.»!!
Για τον εργολάβο μιλάω, που έχει δύο μεζονέτες, τρία διαμερίσματα, ένα εξοχικό σε νησί, ανακαινισμένο πατρικό στο χωριό του, τρεις κούρσες, ένα φορτηγό, τζιπ 4Χ4, σκάφος στο ρεμέντζο, και υπηρέτρια στο σπίτι, που διαπλεκόμενος με τον έφορο, προσπαθούσε να ¨..ρυθμίσει..¨ ένα εκατομμύριο φόρους που έφαγε, τώρα βέβαια δεν τον έχει ανάγκη, γλίτωσε πρόστιμα και μίζες !!
Για τον άλλο, τον Επιχειρηματία με πολλά χρηματιστηριακά κέρδη, με όροφο-διαμέρισμα 350τ.μ, με έπιπλα από την Ιταλία, ακριβά χαλιά και πίνακες, που βλέπει πιάτο το Σαρωνικό με τρία υπόγεια παρκινγκ, με βίλλα με αλεξίσφαιρα τζάμια και πισίνες στην Αίγινα,που περιμένειρύθμιση για να πληρώσει, αλλά τ’ όνομά του φιγουράρει στη λίστα LAGARD!!
Για κείνον από το Ναύπλιο που δεν λέει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του , «..χρωστάω, μου χρωστάνε.. δεν πληρώνω, μην πληρώνεις, δεν πληρώνω κανέναν, ούτε εισφορές, ούτε εφορίες, έχω κάτι χρυσές λύρες, δεν θέλω να τις χαλάσω, περιμένω γενική διαγραφή των χρεών..»!!
Για τον άλλο επιχειρηματία, που πτώχευσε την επιχείρηση και απέλυσε χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους, που άνοιξε καινούργια σε άλλο όνομα, που τρώει ψάρια ¨θεριά¨, καραβίδες και γαρίδες στο Τουρκολίμανο και ανοίγει σαμπάνιες για τις Ρωσίδες, αλλά περιμένει Χαριστική ρύθμιση, για τα τέσσερα πέντε εκατομμύρια που χρωστάει. Επιδιώκει την ίδια ρύθμιση με τον άλλο, που θα εξοφλήσει τα χρωστούμενα σε 457 χρόνια!!
Για όλους όσους χρεοκόπησαν δολίως και περιμένουν Νομοθετική ρύθμιση για τη λεγόμενη 2η ευκαιρία, για να επανέλθουν δριμύτεροι.
Για τον άλλο τον ¨κρουπιέρη¨ στο καζίνο, που λόγω παραγωγικότητας και θεάρεστου έργου, δεν πληρώνει, για να εκδικηθεί το Κράτος, επειδή του κούρεψαν το εφ’ άπαξ και από 200.000!!! που έπρεπε να πάρει, του δάσωνε μόνο 110.000!!! και καταριέται το διαφθαρμένο κομματικό κράτος της ΠασοκοΝέο Δημοκρατίας, περιμένοντας δικαίωση από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ!!
Για τον μανδρά αυτοκινήτων, που αγόραζε και πούλαγε με εξουσιοδοτήσεις και δεν ¨υπήρχε¨ πουθενά, ούτε φορολογικά ούτε ασφαλιστικά, που με θράσος προέβλεπε «…και σεις κορόιδα που πληρώνετε και εγώ που δεν πληρώνω την ίδια σύνταξη θα πάρουμε..». Έπεσε έξω βέβαια στις προβλέψεις, αφού εκείνος ¨.χρήστηκε..¨ αγρότης παίρνει σύνταξη του ΟΓΑ 380 ευρώ το μήνα, ενώ τα κορόιδα είναι αμφίβολο έστω και στα 67 αν τελικά ο ΟΑΕΕ θα δώσει το αντίστοιχο ποσό, αφού o Διοικητής του Ταμείου επιβεβαίωσε, προχθές, στο ΔΣ του ΕΕΑ ότι σήμερα «..ένας πληρώνει, ένας χρωστάει, ένας παίρνει σύνταξη… ».
Για τον Μικροβιολόγο μιλάω, που λειτουργεί δύο ιατρεία, ένα στα Βόρεια προάστια και ένα στην παραλία, που δεν κόβει ποτέ απόδειξη, που δεν πληρώνει εργαστήρια, αφού τα δείγματα τα παίρνει μαζί του στο Κρατικό Νοσοκομείο που εργάζεται, που είχε πάντα επιστροφή φόρου και επειδή ενοχλήθηκε από το χαράτσι της ΔΕΗ και την επιβουλή του ΕΝ.Φ.Ι.Α, για τα ακίνητα που έκτισε, πήγε με τη Χρυσή Αυγή!!
Για τον μεγαλογιατρό με τα φακελάκια, που είχε επιστροφές φόρων, αλλά εκατομμύρια στους λογαριασμούς.
Για τον άλλο που σου λέει 180 με απόδειξη, 120 χωρίς.
Για αυτούς με τα ¨KOMPRESSOR¨ που προσχώρησαν στο κίνημα ¨..δεν πληρώνω..¨ και αντί να πληρώνουν 11 φορές διόδια για Θεσσαλονίκη, σηκώνουν 12 φορές την μπάρα, για να διευκολύνουν και τον ακολουθούντα, να μην πληρώσει.
Για το νεόπλουτο ¨..τσικουναργιό…¨ που δεν ακυρώνει το εισιτήριο σε τρένα και λεωφορεία.
Για κείνους που καταπάτησαν σε όλη την Αττική την Δημόσια και Εκκλησιαστική περιουσία, ξεχερσώνοντας πλαγιές, φυτεύοντας αγριελιές ή τοποθετώντας κυψέλες για να επικαλεστούν χρησικτησία, που έχτισαν προεκλογικά παράνομα, που πάλι προεκλογικά έβαλαν ρεύμα, που ¨..το Δηλώσανε και το Σώσανε…¨, αλλά αρνούνται να πληρώσουν την έκτατη εισφορά μέσω της ΔΕΗ και τον ΕΝ.Φ.Ι.Α, ενώ στις πυρκαγιές που κατάκαψαν την Αττική και τα σπίτια τους, αντί να πάρουν κουβά και να σβήσουν καταργούτανε την άχρηστη την πολιτεία.
Και για τους άλλους βέβαια, που έχτισαν εγκληματικά πάνω στα ρέματα και κάθε φορά που πνίγονται, σκούζουν, καταριούνται και ζητούν οργισμένοι αποζημίωση.
Για κείνους, που μέτραγαν διπλά και τριπλά, γελάδια και κατσικοπρόβατα, αμπέλια και βαμβάκια και τις επιδοτήσεις των κουτόφραγκων, τις έκαναν σπίτια, κούρσες, ταξίδια, τις έφαγαν στα σκυλάδικα, τις έπαιξαν μπαρμπούτι.
Για το λεβέντη, που διάγει ζωή τζίτζικα, νοικιάζει γκαρσονιέρες για τις φιλενάδες, πίνει τον καφέ του στο Κολωνάκι, αλλά περιμένει ρύθμιση για τους φόρους που δεν κατέβαλε ποτέ και για τις 80.000 που χρωστάει στο ΟΑΕΕ.
Για τον Διαμεσολαβούντα μιλάω, που δεν πλήρωνε τους διακανονισμούς, των ασφαλίστρων και ζητάει με θράσος ρύθμιση και κούρεμα οφειλών.
Για τους 45 ¨Ασφαλιστές¨, που όλα τα ασφάλιστρα έγιναν Ελεύθερη Περιουσία, που έκλεισαν τις Εταιρείες και ακόμη οι περισσότεροι στην πιάτσα είναι, για τις εκκαθαρίσεις των πτωχευμένων μιλάω, που σαράντα Χρόνια τώρα, οι ασφαλισμένοι περιμένουν εκκαθάριση.
Για τον Μεγάλο Υπουργό της ¨Αλλαγής¨, που προτιμά να πεθάνει στις φυλακές, και αυτός και η οικογένειά του, περιμένοντας ¨κούρεμα ποινής και ενοχής ¨, παρά να επιστρέψει τα κλεμμένα και να ζητήσει μια ταπεινή συγνώμη.
Για κείνον τον απίθανο κουλουτουργιαροεπαναστάτη, που δεν πληρώνει για να κάνει αντίσταση και να γκρεμίσει τον ¨..σαθρό καπιταλισμό…¨!!, που δεν ξεχωρίζει ούτε τα ανακυκλώσιμα ¨…για να μην κάνει πλούσιο τον καπιτάλα Ιδιώτη, που διαχειρίζεται το σκουπιδαριό… ¨ !!
Για τον Ιερέα που καμώνονταν ότι ζει με τις λειτουργιές, αλλά το κομπόδεμα στην τράπεζα ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια.
Για τους τραπεζίτες, με τα τοκογλυφικά επιτόκια, που έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάντια της Χώρας, που τους πληρώσαμε την Κεφαλαιοποίηση και ως αντάλλαγμα μας μηδένισαν τις μετοχές μας, που δεν τους φτάνουν οι τραπεζικές εργασίες, θέλουν και τις Ασφαλιστικές. Αντί να σου πουν ευχαριστώ που πληρώνεις ακόμη, σου ζητάνε ΑΦΜ ταυτότητα, τηλέφωνο, διεύθυνση, στεφανοχάρτι, άλλως δεν δέχονται να πληρώσεις. Εσύ υπογράφεις, ακόμη και όταν τους δίνεις.
Προστατεύουν το Τραπεζικό σύστημα, από την παράνομη κυκλοφορία του χρήματος, σε λίγο θα συναλλασσόμαστε μόνο ηλεκτρονικά και με πλαστικές κάρτες, μπορεί να μας χτυπήσουν και τον γνωστό αριθμό στο χέρι ή στο κούτελο, που χωρίς αυτόν πλέον, δεν θα μπορούμε ούτε τσίχλα να αγοράσουμε. Δεν θέλουν να πιάσουν τους κλέφτες που τα στέλνουν στην Ελβετία και τα εξωτικονήσια και μαντρώνουν ασφυκτικά, το ¨λιανοτούφεκο¨ και τους συνεπείς.
Είναι αποφασισμένοι να ελέγξουν, με κάθε τρόπο, ακόμη και τον ¨ήχο και την οσμή του χρήματος¨.
Για κείνες τις χιλιάδες των ¨..Ρυθμισμένων..¨ μιλάω, που τρέξανε και πληρώσανε με την πρώτη και ανερυθρίαστα όλες τις οφειλές, χωρίς τις προσαυξήσεις, δικαιώνοντας εκ των υστέρων ότι ¨..λεφτά υπήρχαν..¨. Για τους πονηρούς και αναίσθητους, που καμιά ρύθμιση δεν τους ¨ακουμπά¨, που με το ζόρι θα πληρώσουν την πρώτη δόση, για να πάρουν το προσωρινό ¨συγχωροχάρτι¨ και να κάνουν τις δουλειές τους, μέχρι την επόμενη ρύθμιση.
Όλους αυτούς που προτάσσουν χίλιους λόγους, αλλά δεν έχουν καμιά δικαιολογία, αυτούς τους ¨..λεβέντες..¨ ¨των οποίων ουκ έστιν αριθμός¨, που η ¨Λεβέντικη¨ Πολιτεία μας διαχρονικά και μόνιμα τους ¨περαιώνει¨, τους ¨ρυθμίζει ¨, τους χαρίζει, τους αθωώνει, τους νομιμοποιεί, τους δικαιώνει και τους παρασημοφορεί, για να επανέλθουν δριμύτεροι !!
Ανατριχιάζω λοιπόν με τον εαυτό μου, όταν συνειδητοποιώ, ότι ενώ ζω σε αυτή την παραβατική Χώρα, της αντιπαροχής, της αυθαιρεσίας, ¨..της Καταστροφικής Σαφήνειας…¨, σε αυτή την απίθανη πραγματικότητα, του ¨..μπάτε σκύλοι αλέστε…¨, αν γύριζα πίσω στο χρόνο και γνωρίζοντας εκ των προτέρων τι θα συμβεί και πάλι έτσι θα έπραττα, πάλι θα πλήρωνα πρώτα τις υποχρεώσεις και μετά θα κοίταζα για τα άλλα, δεν θα άντεχα να περιμένω ρύθμιση, κούρεμα, χάρισμα, τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσπαθώ να ψυχαναλυθώ τι ακριβώς μου συμβαίνει, τι άνθρωπος είμαι, τι πολίτης, τι είδους Έλλην, νομοταγής, υπεύθυνος, συνεπής, πατριώτης, άνθρωπός του χρέους, μήπως είμαι Νομοφοβούμενος ή Θεοφοβούμενος, κιοτής, μπας και είμαι .. ¨ματιασμένος¨; ¨ψεκασμένος¨;
Προς στιγμήν με κατέλαβε κάποιου είδους μεταφυσική παρηγοριά, σκέφτηκα ότι μάλλον είμαι έντιμος και ηθικός, αλλά πάλι έχω ενδοιασμούς, μήπως συγκαταλέγουμε σε εκείνους τους ..κήρυκες της ηθικής.., που πολύ θα ήθελαν να παρανομήσουν, αλλά επειδή δεν μπορούν, επειδή φοβούνται να το κάνουν, το ρίχνουν στην εύκολη καταγγελία; αφού ουδείς αναμάρτητος.
Μετά σκέφτηκα ότι είμαι ένα απλό κορόιδο, ένας βλάκας ή ένας Μ… με περικεφαλαία, ίσως κατοικώ σε λάθος Χώρα, αλλά και αυτά, τα απέρριψα.
Στον καθρέφτη μου, με γνήσιο Έλληνα μοιάζω και αν ήμουν βλάκας, αν ήμουν αφελής, αν ήμουν κορόιδο ή μεγάλο κορόιδο και όλα τα άλλα, θα μπορούσα να κάνω την όποια προκοπή σε αυτή τη δουλειά; να έχω την εμπιστοσύνη πελατών και συναδέλφων, να συντηρώ οικογένεια; να σπουδάζω παιδιά; να στέκομαι ακόμη όρθιος, μετά από έξι χρόνια κρίση;
Ο εγωισμός μου, η εξυπνάδα μου, η φιλαυτία μου, δεν αποδέχθηκε αυτούς τους αυτοχαρακτηρισμούς, χρόνια γυρίζω και συναντώ ομοιοπαθείς ανθρώπους με τα ίδια ακριβώς κουσούρια με μένα, με τα ίδια μυαλά.
Κάτι άλλο λοιπόν μου συμβαίνει, πρέπει να κάνω καλλίτερη ενδοσκόπηση, απέρριψα τόσο το ¨…επιλεκτικό ψέκασμα…¨ και ¨..τις ουσίες στις τροφές..¨ όσο και τη βασκανία και την περίπτωση βουντού.
Μετά από πολύ και ώριμη σκέψη, βάζοντας κατά μέρος σταυρόλεξα, πετονιές και κουβάρια, φυσικούς και μεταφυσικούς προβληματισμούς ,αλλά και εδραιωμένες προκαταλήψεις, κατέληξα στην ποιο απλή εκδοχή.
Είμαι ¨Ασθενής¨, είμαι ¨Άρρωστος¨ και μάλιστα βαριά ¨ Άρρωστος¨.
Πάσχω από ανίατη νόσο, κάτι ανάμεσα από μαλάρια, νόσο των πτηνών και σπογγώδη εγκεφαλίτιδα .
Παρ όλη την επικρατούσα κατάσταση, δεν μπορώ, πώς να το πω, φοβάμαι να παρανομήσω, αδυνατώ να προσαρμοστώ, να ¨ ..βγω από το κουτί..¨, ¨…να πατήσω τον κύκλο…¨, δεν θέλω να τα βάλω με το Κράτος,να έχω μπερδέματα με το νόμο, δεν αντέχω τις εκκρεμότητες, ειδικά τις Οικονομικές, δεν θέλω να ΧΡΩΣΤΑΩ, όταν νοιώθω ότι χρεωστάω τρελαίνομαι, δεν μπορώ να λειτουργήσω, να κοιμηθώ, βλέπω εφιάλτες, πετάγομαι από το κρεβάτι μου φωνάζοντας ¨…Δεν Χρωστάω….. Δεν Χρωστάω…¨!! ¨..Είμαι Νομοταγής.. ¨ !!
Αντιθέτως δεν νιώθω το ίδιο όταν μου χρωστάνε, μέσα μου έχω αθωώσει όλους όσους κατά καιρούς με ¨ρίξανε¨, ή μου φάγανε ασφάλιστρα ή τα δανεικά που τους έδωσα και για αυτά ακόμη, τον εαυτό μου οικτίρω.
Παρ ότι λοιπόν, ο ¨πλησίον¨ μου με προκαλεί με τα ¨..έχη..¨ του, με κατακρίνει και με περιφρονεί, ως αποτυχημένο και ανεπρόκοπο, θεωρώντας με ταυτόχρονα και ¨καρφί¨, αφού ¨παριστάνοντας¨ τον νομιμόφρονα, δεν ¨καρφώνω¨ μόνο τον εαυτό μου, ¨εκθέτω¨ και τους άλλους.
Παρ’ ότι η Πολιτεία, και το εκάστοτε ¨Γκουβέρνο¨ με βομβαρδίζουν με σεμινάρια παραβατικότητας και από δίπλα η Εκκλησία μου κλείνει και αυτή το μάτι.
Παρ΄ όλα αυτά, η αφεντιά μου παραμένει βαριά άρρωστη, επικίνδυνα ασάλευτη, αρνούμενη να κάνει ¨εμβόλιο¨, να πάρει ¨θεραπεία¨, να μπει σε ¨πρόγραμμα¨, να κάνει κάποια προσπάθεια να κερδίσει τέλος πάντων, τον σεβασμό και την εκτίμηση των άλλων, αφού ως γνωστόν, αν δεν χρωστάς σε αυτή τη Χώρα, ούτε καν το ¨Γκουβέρνο¨ σε υπολογίζει.
Το χειρότερο όμως από όλα είναι, ότι δεν προτίθεμαι να αλλάξω Χώρα, αδυνατώ να το σκεφτώ!!
Η συμπεριφορά μου λοιπόν, ως πολίτης αυτής της Επικράτειας, με κατατάσσει αυτόματα στους ¨..φτωχούς το πνεύματι..¨ κοινώς, σε κείνους που γενικά ¨.. χρωστάνε της… Μιχαλούς..¨.
Κανείς λοιπόν δεν μου φταίει, δικό μου είναι το πρόβλημα, ούτε καν το μπόνους συνέπειας και νομιμοφροσύνης που εξήγγελλε η κυρία Βαλαβάνη, με ακούμπησε.
Νοιώθω ¨δεμένος στο μεσαίο το κατάρτι¨ οι ¨σειρήνες¨ δεν με συγκινούν, βεβαιώνω το ¨Γκουβέρνο¨ ότι θα παραμείνω ¨το σύνηθες υποζύγιο¨ ¨..δεμένος σκύλος..¨, ούτε με ¨κινίνα¨, ούτε με ¨εμβόλια¨, ούτε ¨ψυχοφάρμακα¨, ούτε με ¨εγχειρήσεις¨, σώζομαι, ούτε ¨..φόλα..¨ με πιάνει.
Η αρρώστια μου, είναι χρόνια και ανίατη, δεν παίρνει γιατρειά αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς για το ¨Γκουβέρνο¨ , δεν είναι κολλητική.
Η νέα «…Για Πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση..» από τη μια υπόσχεται ότι θα σκίσει τα ¨παλιά κιτάπια ¨, θα επανιδρύσει ¨Κράτος Δικαίου¨ και θα φέρει ισονομία, από την άλλη, ξεκινάει και αυτή δοξάζοντας τη ¨θορυβώδη μειοψηφία¨ και στεφανώνοντας ποικιλοτρόπως την διαχρονική αυθαιρεσία.
Αδυνατώ να πιστέψω, ότι θα υπάρξει Εξουσία, οιασδήποτε απόχρωσης, που θα καταφέρει να αλλάξει το DNAαυτής της Χώρας και επειδή δεν ελπίζω σε κάτι τέτοιο, προτείνω στους Κυβερνώντες να αλλάξουν το DNA του δικού μου ¨σιναφιού¨.
Προτείνω λοιπόν, να μας ¨μαζέψουν¨, να μας εντάξουν σε πρόγραμμα αναμόρφωσης και αποτοξίνωσης, να μας παίζουν νυχθημερόν το έργο «..Δεν πληρώνω…. Δεν πληρώνω..» να μας επανεντάξουν στην Ελληνική Κοινωνία, να μας κάνουν γνήσιους Έλληναράδες – Ελληνορθόδοξους, να μας ¨Από-Ρυθμίσουν¨, στην ανάγκη να μας κάνουν λοβοτομή, να σβήσουν από τη σκέψη και τα όνειρα μας αυτόν τον εφιάλτη, που ενώ στους άλλους χαρίζει βαθύ και μακάριο ¨ύπνο δικαίου¨ χωρίς ενοχές, εσένα σε κάνει, την ημέρα να παραμιλάς και το βράδυ να πετάγεσαι από το κρεβάτι και να φωνάζεις ¨…Δεν Χρωστάω !!!.. Δεν Χρωστάω!!¨… ¨..αφήστε με είμαι νομοταγής..¨!!
Να μας στείλουν δηλαδή, όλους εμάς, σε Σανατόριο, σε άσυλο για αναμόρφωση, σε Στρατόπεδο, σε κάποιο ξερονήσι, στη Γυάρο ας πούμε, στη Μακρόνησο, που στέλνανε παλαιότερα τους ιδεολογικά αντιφρονούντες, στο Γκουαντάναμο εν ανάγκη και πάνω από την κεντρική πύλη του όποιου Στρατοπέδου, να αναγράφεται με μεγάλα και ευανάγνωστα γράμματα η φράση: ¨..ΕΛΛΗΝ ..ΑΣΘΕΝΗΣ…¨
Κώστας Λάμπρου
Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής
Μέλος Δ.Σ
Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών Ε.Ε.Α
Αθήνα 3 Ιουνίου 2015
«Απαγορεύεται η αντιγραφή ή αναδημοσίευση μέρος ή όλου κειμένου ή ομιλίας χωρίς την συναίνεση του ΠΣΑΣ»